Relinde de Graaff (1985) is een Nederlandse actrice, presentatrice en voice-over. Ze studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en was Erasmus student aan de RESAD in Madrid. In 2010 rondde ze een universitaire specialisatie in camera-acteren aan de First Team Foundation in Madrid af, waar ze les kreeg van de internationale filmacteurs Assumpta Serna en Scott Cleverdon.

Als freelance actrice speelde ze in diverse (korte) films en in televisieshows zoals Flikken Maastricht en FC Kip. Ze won de prijs voor Beste Actrice bij de Delta Shorts Competitie – Film by the Sea International Film Festival.

Van 2012-2014 presenteerde Relinde de online serie Webmee TV samen met tv presentatrice Froukje de Both. Sinds december 2014 presenteert de Nederlandse actrice I Love Amersfoort.

Haar stem is o.a. te horen in Disney’s Sofia het prinsesje, LEGO friends, Teen Titans Go, Disney’s Violetta en Pokémon. De series worden uitgezonden op Disney Junior en Cartoon Network. Relinde heeft radiocommercials ingesproken voor onder andere Argeweb en Amsio. Ze is de vaste stem voor de uitleganimaties van Animo en spreekt regelmatig voice-overs voor bedrijfsfilms in.

De Nederlandse actrice creëert regelmatig haar eigen werk. In 2007 regisseerde ze en speelde ze de hoofdrol in de prijswinnende fake-documentaire ‘Hombre!’. In 2010 schreef en regisseerde ze de prijswinnende korte film ‘Infinite Memory’. In 2015 werkt ze aan DUST, een film van Bea de Visser met Assumpta Serna en Relinde in de hoofdrollen. Daarnaast schrijft en regisseert Relinde bedrijfsfilms gemaakt door Flicks Producties.

Relinde spreekt Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans en Hindi/Urdu.

Voor meer informatie: www.relindedegraaff.com / www.facebook.com/relindedegraaff

Nederlandse-actrice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *