Relinde de Graaff (1985) is een Nederlandse actrice, presentatrice en voice-over. Ze studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en was Erasmus student aan de RESAD in Madrid. In 2010 rondde ze een universitaire specialisatie in camera-acteren aan de First Team Foundation in Madrid af, waar ze les kreeg van de internationale filmacteurs Assumpta Serna en Scott Cleverdon.

Als freelance actrice speelde ze in diverse (korte) films, in televisieshows zoals Flikken Maastricht en FC Kip en in de telefilm Hemelrijken. Ze won de prijs voor Beste Actrice bij de Delta Shorts Competitie – Film by the Sea International Film Festival.

Van 2012-2014 presenteerde Relinde Webmee TV samen met tv presentatrice Froukje de Both en van 2014-2017 de online serie I Love Amersfoort.

Haar stem is o.a. te horen in Disney’s Sofia het prinsesje, Teen Titans Go, Disney’s Violetta, Undercover Kat, Kid-e-Cats, Pokémon en de bioscoopfilm ‘Ron’s gone wrong’. De series worden uitgezonden op Disney Junior en Cartoon Network. Relinde heeft radiocommercials ingesproken voor onder andere Argeweb en Amsio. Ze spreekt regelmatig uitleganimaties en voice-overs voor bedrijfsfilms in.

De Nederlandse actrice creëert regelmatig haar eigen werk. In 2007 regisseerde ze en speelde ze de hoofdrol in de prijswinnende fake-documentaire ‘Hombre!’. In 2010 schreef en regisseerde ze de prijswinnende korte film ‘Infinite Memory’. Ze produceerde en regisseerde diverse bedrijfsfilms voor Flicks Producties. Ook maakte ze diverse korte films als one-woman-team bij het 48 Hour Film Project Rotterdam.

Relinde spreekt Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans en Arabisch.

Voor meer informatie: www.relindedegraaff.com

Nederlandse-actrice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.